Salsa tartufata (naar recept van een Umbrische nonna)

Deze salsa kun je overal voor gebruiken. Bijvoorbeeld voor risotto of pastagerechten, maar het is ook erg lekker op een stukje vis of vlees.

30 minuten
x
 personen

Deze salsa kun je overal voor gebruiken. Bijvoorbeeld voor risotto of pasta gerechten, maar het is ook erg lekker op een stukje vis of vlees. 

Bij risotto voeg je hem als laatste toe als de risotto gaar is en je er nog wat boter en parmezaan aan toevoegt. 

Bij pasta verwarm je de koekenpan met salsa opnieuw als de pasta gaar is en sla je de pasta er doorheen. Afwerken met boter en een beetje kookvocht, indien nodig. 

Bereiding

  • Zet een koekenpan met een dikke bodem op het vuur 
  • Doe daar de olijfolie in met de gekneusde teen knoflook
    Gebruik evenveel olie als truffel
  • Als de knoflook gaat bruisen en verkleuren, zet je de pan van het vuur
  • Voeg dan de geraspte of fijngehakte truffel toe (hou een stukje over om aan tafel te schaven)
  • Doe een theelepel witte wijn erbij
  • Dan de parmezaanse kaas en naar smaak peper en zout
  • Laat even staan

Ingrediënten

  • Zachte olijfolie
  • Teen knoflook
  • Truffel
  • Theelepel witte, sauvignonachtige wijn
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Selecteer een Afleverpunt