Het verhaal van Urbani Tartufi

De truffels van Urbani Tartufi staan wereldwijd bekend om hun exclusieve smaak en mooie kwaliteit.

Er was eens…

In 1852 begon Constantin Urbani met de export van verse truffels naar Frankrijk. De export breidde snel uit. Dat was het begin van een verhaal over een intense toewijding aan de Italiaanse cultuur, voor truffels en goed eten. Een verhaal dat al 170 jaar voortduurt.

Pioniers

Constantin verkocht al snel truffels in andere regio’s in Italië en zelfs andere landen, zoals Duitsland en Zwitserland. Uiteindelijk waren het kleinzoon Carlo Urbani en zijn vrouw Olga die Urbani Tartufi uitbouwden tot marktleider. En dat niet alleen, zij waren ook pioniers op het gebied van het cultiveren van truffels.

Truffeljagers

Tot op de dag van vandaag blijkt het kweken van truffels heel lastig; het is nog niemand gelukt om de kwaliteit en smaak van wilde truffels te evenaren. Carlo bouwde het netwerk van truffeljagers uit. Hierdoor ontstond het grote internationale truffelconcern van tegenwoordig.

Traditie & technologie

Paolo en Bruno Urbani, de zonen van Olga en Carlo senior, zijn de vierde generatie van het gezin. Ze combineerden technologie met de authentieke tradities van het familiebedrijf. Zo hebben ze de product range van Urbani uitgebreid.

Onderscheiding

Paolo Urbani ontving de onderscheiding ‘Cavaliere del Lavoro’ (De Orde van Verdienste van de Arbeid). Jaarlijks worden veertig Italianen hiermee onderscheiden voor hun verdienste in de ambachten, de industrie en de landbouw. Bruno houdt zich nog steeds bezig met de inkoop van de verse truffels, zijn jarenlange ervaring en senioriteit is van groot belang voor de organisatie.

Ondernemers DNA

De dochter van Paolo, Olga Urbani, is als marketing specialist continu op zoek naar de nieuwste trends. Zij zet het bedrijf voort met het gedachtegoed van haar vader hoog in het vaandel.

170 jaar Urbani

Olga ontving onlangs de ‘Cavaliere del Lavoro’. Een mooie erkenning voor haar harde werk en het merk Urbani Tartufi.

Truffle Land

Tegenwoordig zijn Carlo en Giammarco, zonen van Bruno, ook volop betrokken in het bedrijf. Net als Francesco Loreti (Kiko) en Luca, de zonen van Olga. Zij hebben het cultiveren van truffles uitgebouwd en in de markt gezet met Truffle Land.

Selecteer een Afleverpunt