Risotto met salsa tartufata

Een heerlijke romige risotto met salsa tartufata en parmezaanse kaas

60 minuten
6
 personen

Bereiding

  • Fruit de ui in olijfolie en voeg wat zout toe 
  • Voeg de rijst toe en fruit deze aan tot ze glazig is 
  • Blus af met de wijn en wacht tot deze opgenomen is door de rijst en alcohol verdampt is
  • Voeg elke keer met een soeplepel wat bouillon toe, zodra de rijst het vocht heeft opgenomen herhaal je dit tot de rijst gaar is (liefst al dente) 
  • Als de rijst gaar is, voeg je de salsa tartufata toe en naar smaak parmezaanse kaas
  • Voeg boter toe en breng op smaak met zout en peper
  • Roer verder totdat alle producten goed gemengd zijn
  • Zorg dat de massa vochtig genoeg is voeg zo nodig nog wat bouillon toe

Serveer dit gerecht uit op borden en schaaf aan tafel voldoende truffel over het gerecht

Buon Appetito!

Ingrediënten

  • 500 gr. risottorijst
  • 100 gr. boter
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 liter kippenbouillon
  • glas witte wijn (sauvignon achtige)
  • 60 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr. Salsa Tartufata van zwarte truffel
  • 50 gram truffel
  • klont boter
  • peper en zout

Selecteer een Afleverpunt